Ski's en snowboard met spoed onderhouden

Wij onderhouden het materiaal in onze eigen werkplaats en dat heeft zo zijn voordelen! Spontaan op vakantie of toch nog snel het materiaal ter voorbereiding laten slijpen en waxen?
Stuur ons een berichtje op Whatsapp en mogelijk kunnen wij jouw materiaal last-minute nog vlijmscherp klaarmaken voor de sneeuw!
Spoed onderhoud. In overleg:
Ski's en snowboards waxen is 1 a 2 uur later klaar
Ski's en snowboards slijpen en waxen is 1 dag later erna ophalen.
Het waxen duurt bij ons een stuk langer dan bij een sportwinkel. Dit komt doordat wij de ski's warm waxen. Hierbij wordt de gehele ski of snowboard opgewarmd waarbij het glijvlak opwarmt tot ongeveer 80ºC. Hierdoor wordt de wax diep in het glijvlak opgenomen en koelt de hele ski of snowboard rustig af. Zo blijft het meeste wax in de poriën van het glijvlak (belag) zitten. 
Voordat het glijvlak geborsteld kan worden moet het eerst weer op kamertemperatuur komen. Dit duurt een tijd en daarom is de doorlooptijd van het waxen bij ons een stuk langer. Wel zodat jij straks op de pistes iedereen voorbij kan glijden, zelfs na een paar dagen!
Bij een sportzaak wordt het glijvlak alleen over een verwarmde roller met wax gehaald. Hierdoor wordt een laagje wax aangebracht op het glijvlak, maar met deze methode zal de wax nooit diep in het belag penetreren. Het resultaat hiervan is dat na 2 dagen het glijvlak weer droog is en jij minder goed vooruit komt, en meer weerstand ervaart wanneer je op de kanten gaat.