5 tips om coronaproof op wintersport te gaan!

Het coronavirus heeft ons in het jaar 2020 in de houdgreep, maar dat mag onze wintersportpret niet drukken! Daarom hebben wij 5 tips voor jou om leuk en veilig, maar vooral 'coronaproof' op wintersportvakantie te gaan.

Tip #1: Je buff is heilig

Aan een mondkapje ben je waarschijnlijk al gewend, maar hoe werkt dit dan in de winter? Een wegwerp mondkapje is natuurlijk erg dun tijdens de winterdagen, maar om deze onder je eigen buff te gaan dragen is natuurlijk ook geen optimale oplossing. Gelukkig meldde Oostenrijk bijvoorbeeld, dat mensen verplicht een mond- en neusbescherming moeten gaan dragen wanneer zij publiekelijke ruimtes naderen. Een buff beschermt je neus en je mond, dus dat komt goed uit in de rij bij de skilift!                                                       Is een buff toch echt niks voor jou? Check dan onze mondkapjes collectie. Deze mondkapjes zijn gemaakt van neopreen. Deze stof is erg ademend en is ook nog eens spatwater proof, dus ook ideaal voor in de winter!

Tip #2:. Consumeer je eigen schnapps en luister je après-ski hits thuis 

Helaas helaas… de après-ski barren zijn niet open gedurende deze winterperiode. Dit betekent dat je niet dansend in je foute skipak op de bar kan staan met in je linkerhand een Weißbier. Het is jammer, want we kunnen deze maatregelen niet veranderen, maar wees niet getreurd! Er zijn gelukkig genoeg alternatieven om nog steeds dat après-ski gevoel te ervaren. Dus hier wat ideeën voor onze après-ski tijgers:
- Luister je 40 favoriete après-ski hits terug tijdens je ontbijt, thuis  après-skiborrel of avondeten.
- De (drank)spelletjes kunnen natuurlijk niet worden gemist, maar we doen dit wel op 1.5 meter afstand! Een potje kaarten of Rummikub kunnen zeker weten nog worden gespeeld met een lekker colaatje of biertje.
- Koop eigen schnapps en (thuis) dansen maar! De thuis après-ski kan natuurlijk niet doorgaan zonder de liedjes Anton aus Tirol en Atemlos. Prost!
Check binnenkort ook onze andere blogpost over de 6 meest typische Oostenrijkse schnapps!

Tip #3: Neem van tevoren alvast ski- of snowboardles

De maximale groepsgrootte van de ski- en snowboardscholen bestaat uit tien leerlingen. Daarnaast mag er niet tussentijds veranderd worden tussen skiklassen en worden de aanvangstijden mogelijk over de dag gespreid. Voor deze maatregelingen zijn het volgen van ski- of snowboardlessen in Nederland een passende optie. Bekijk of we jou of jouw kinderen kunnen bijleren tijdens onze clinics, zodat je wellicht weinig of geen ski- of snowboardles hoeft te volgen deze wintersportvakantie!

Tip #4: Kom met je eigen vervoer

Gezellig hè, met het hele gezin (sneeuwkettingen en al) in de auto naar de wintersportvakantie. De reis naar de vakantiebestemming is altijd het leuks toch? De kinderen opgepropt met de koffers achterin volledig in hun telefoons gezogen, terwijl moeders de voorgemaakte broodjes uit de geplette boterhamzak haalt en vaders de Duitser uitscheldt die met 200 km/h op de Duitse snelweg een inhaalslag doet. Jep, de reis is zeker het leukste deel, maar vooral de beste reiskeuze voor dit wintersportseizoen!                                   Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar vetrek met je eigen vervoer naar je wintersportbestemming! Zo voorkom je contact met andere mensen en kunnen jullie zo veilig mogelijk op de wintersportbestemming aankomen.

Tip #5: Hou de coronamaatrdegelen in jouw wintersportgebied goed in de gaten

De gezondheid van ieder mens is reuze belangrijk in deze tijden van Corona. Mensen mogen gelukkig nog op wintersportvakantie in een aantal wintersportgebieden, maar het zal niet meer hetzelfde zijn als eerst. Check daarom vooraf hoe de maatregelen in jouw wintersportgebied eruit zien om zo goed voorbereid mogelijk op wintersportvakantie te gaan en geniet ervan dat je überhaupt op wintersport kan gaan! Hieronder zijn de maatregelen van een aantal wintersportgebieden op een rijtje gezet:
(Bron: Skiinformatie)